Broodpap / broodpudding met appel, heerlijk snel ontbijt en weer eens wat anders Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd5min
Kooktijd5min
Totale tijd10min
Gang: Breakfast
Hoeveelheid 1persoon
Ingredienten
200millilitermelk
1theelepelkaneel
1boterham
1appel
Bereidingswijze
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. Bak de appel even kort in een pan (zonder boter of olie) zodat de appel licht karameliseert. Voor de zoetekauw kun je nog een theelepel suiker of honing toevoegen
Doe de melk in een pannetje en scheur het brood in stukjes en voeg toe aan de melk, samen met de kaneel. Laat het op middelhoog vuur tegen de kook aan brengen en laat dan even sudderen. Voeg daarna de appel toe en smullen maar!
Tips
Glutenvrij: gebruik hiervoor glutenvrij broodLactosevrij/veganistisch: vervang de melk door plantaardige melk, bijvoorbeeld amandelmelkLet bij het brood op dat in sommige broden ook lactose zit